Een uitvaart regelen

Een uitvaart regelen is vooral een afscheid regelen. Een definitief afscheid. Het is fijn als u vooraf al allerlei zaken geregeld heeft en uw wensen al kenbaar heeft gemaakt. Maar helaas is dat vaak niet het geval. Toch is het belangrijk dat er sprake is van een persoonlijke uitvaart. Onze uitvaartverzorger staat uw nabestaanden daarom bij, adviseert hen in alle te nemen beslissingen en bespreekt met hen alle wensen. Of het nu gaat om de keuze van de begraafplaats of het crematorium, de duur van de plechtigheid, de uitvaartkist, het vervoer, de bloemstukken, de uitvaartmuziek of de toespraken. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles aan orde komt.

Direct na het overlijden
Na het overlijden is het belangrijk dat er direct een arts wordt gewaarschuwd in verband met de verklaring van overlijden.  Wanneer de arts is geweest en de naaste familie is gewaarschuwd en aanwezig, dan kunnen uw nabestaanden contact opnemen met: Nijboer Uitvaartzorg (Drogeham) 0512 – 331420.

Ook wanneer de uitvaart door een andere uitvaartverzorger wordt verzorgd dient contact op te worden genomen met Nijboer. Nijboer Uitvaartzorg legt vervolgens het contact met de door u of uw nabestaanden gewenste uitvaartverzorger. Een nadere instructie voor een andere uitvaartverzorger treft u hier.

Opbaring
Als het niet mogelijk is of ongewenst thuis op te baren kunt u gebruik maken van de eigen aula van Memento Mori.
Meer informatie over deze mogelijkheid treft u hier. Nabestaanden kunnen (tijdelijk) de beschikking krijgen over een sleutel, zodat zij in alle rust toegang hebben tot de aula. Er zijn tevens mogelijkheden voor opbaring in het rouwcentrum van Nijboer Uitvaartzorg in Drogeham.

Afscheidsbijeenkomst
Samen met uw nabestaanden zorgt de uitvaartverzorger voor een passend afscheid. Het maakt hierbij niet uit of het om een begrafenis gaat of om een crematie. De begrafenis kan plaatsvinden op onze eigen begraafplaats aan de Vierhuisterweg in Surhuisterveen, maar het is ook mogelijk de begrafenis in een andere plaats voor u te regelen. In het geval van een crematie wordt vaak samengewerkt met ‘Crematorium en uitvaartcentrum Wâldhôf’ in Opeinde (nabij Drachten).

De Begrafenis / Crematie
Aula
Persoonlijke wensen
Na de Begrafenis / Crematie
Wat kan later?
Instructie Uitvaartverzorger